Matsalen

Thunmanskolan1

Skollunchen erbjuder varmrätt, mellanmjölk, hårt bröd, bregott, salladsbord/råkost och dressing.

Vår policy är att tillaga så mycket som möjligt från grunden. De få färdiga produkter vi använder är valda utifrån hög råvaruhalt och inga onaturliga tillsatser. Dock måste vissa E-nummer som är naturliga finnas, till exempel citronsyra för hållbarhet.

Respons på vår mat och önskemål från barnen får vi genom matråd på skolorna. Vi har även daglig kontakt med personal på skolrestaurangerna.

Se gärna matsedeln i webbappen mpi.mashie.com/app
Appen finns även på skolornas hemsida. Av olika skäl kan en maträtt ibland behöva ändras se därför Appen på aktuell skola. Mer info kring appen finns här på sidan att ladda ner.

Vår härliga matresa - ett projekt för att minska matsvinnet

Tanken är att ge barnen kunskap om matens ursprung, att äta i lugn takt, att hellre hämta två gånger av allt som erbjuds, än att ta mycket på en gång och inte orka äta upp. Maten gör bara nytta när den hamnar i magen!
Hjälp gärna till att uppmana barnen till goda och lugna matvanor.

Mer information:
Ingela Nannström, kostchef