Stöd, hälsa och trygghet

Varje elev har rätt att i skolan få utvecklas, känna växandets glädje och få erfara den tillfredsställelse som det ger att göra framsteg och övervinna svårigheter. (Lgr 11)

Skrivbok

Stöd, hälsa och trygghet

På Thunmanskolan har ett elevhälsoteam som arbetar med att skapa förutsättningar för alla våra elever att klara sin skolgång på bästa möjliga sätt. Främst arbetar de med att integrera stödet i den ordinarie verksamheten vilket innebär att de har ett nära samarbete med de undervisande lärarna.

På skolan finns även en skolsköterska som arbetar förebyggande med elevernas hälsa genom hälsoundersökningar och vaccinationer. Hon har öppen mottagning för eleverna på skolan varje dag kl.11-12.

För att förebygga och motarbeta mobbning har vi på skolan en Trygghetsgrupp som består av utvalda vuxna på skolan. De arbetar tillsammans med elevhälsoteamet för att skapa en trygg skola.

• Senast uppdaterad 16 okt 2017